Suomalaisyrityksen kysely ennustaa: Näin nopeasti ladattavat autot yleistyvät firmoissa

Porvoolaisen Sectron kysely ennakoi ladattavien autojen yleistymistä yritysvetoisesti.

Jyrki Hämäläinen

 Yrityksiin ostetaan tulevaisuudessa huomattavasti nykyistä enemmän sähköautoja ja ladattavia hybridejä, ilmenee suurimman suomalaisomisteisen autoleasingyrityksen, Secto Automotiven tekemästä tutkimuksesta.

Polttoaineen kulutus ja CO2-arvot ovat jo pitkään ohjanneet yritysten autohankintapäätöksiä. Secton mukaan ympäristöarvojen ohjaamaa hankintaa voidaan tuskin enää pitää trendinä, vaan se on osa vastuullisten yritysten strategiaa.

Kyselyyn vastanneista yritysautopäättäjistä puolet ilmoitti aktiivisesti pienentävänsä yritysautojensa CO2-arvoja, 28 prosenttia ilmoitti yrityksensä hankkivan sähköautoja ja peräti 39 prosenttia vastanneista yrityksistä ilmoitti hankkivansa ladattavia hybridiautoja tulevan neljän vuoden aikana.

Trafin tietojen mukaan Suomeen oli maaliskuussa rekisteröity 1 464 yritysomistuksessa olevaa täyssähköautoa.

Sähköiseen kyselyyn vastasi 580 yritysautoilijaa, joista 310 vastaa yrityksensä autohankinnoista. Kaikissa vastanneissa yrityksissä on yksi tai useampi Secton hallinnoima auto.

Kyselyyn vastanneista yritysautopäättäjästä 49 prosenttia kertoi yrityksensä automäärän kasvavan tulevan neljän vuoden aikana ja vain viisi prosenttia uskoi automäärän laskevan.

Yritysten tasetta keventävä leasing on selvästi suosituin rahoitusmuoto vastaajien keskuudessa: 80 prosenttia vastaajista kertoi rahoittavansa seuraavan neljän vuoden aikana autohankintoja leasingillä ja vain 14 prosenttia osamaksulla.

Trafiin on rekisteröity miljoona ajoneuvoa, työkonetta ja muuta laitetta yritysten omistukseen. Näistä pakettiautoja on 99 000 ja henkilöautoja 230 000. Henkilöautoista 52 000 on rahoitettu leasingillä.

Written by:

Jyrki Hämäläinen

Ota yhteyttä
Autoihinvaraosat.fi