Joutsenolaisbändi sai ex-Hurriganes-kitaristin levylleen – esiintyy ensi kesänä Imatralla

Black Devils-yhtye (kuvassa) sai esikoislevylleen nimekkään vierailijan.

Joutsenosta kotoisin oleva Black Devils-yhtye on saanut esikoislevylleen harvinaisen vieraan: ex-Hurriganes-kitaristi Janne Louhivuori soittaa levyllä ja on myös miksannut levyn.

Eikä yhteistyö ole jäänyt pelkästään levyn tekemiseen. Legendaarinen Hurriganes-kitaristi on soittanut bändin kolmella keikalla Lappeenrannassa, Imatralla ja Haminassa. Ensi kesänä hän nousee myös Black Devilsin kanssa lavalle Pitstop Party-festivaalilla Imatralla yhdessä toisen ex-Hurriganes-kitaristin Ile Kallion kanssa.

– Lappeenrannassa tupa oli täynnä. Se veti vertoja kunnon Ganes-meininkiin, Louhivuori muistelee viime viikon esiintymistä Lappeenrannassa, jolloin Black Devils juhli levyn julkaisua Ravintola Totemissa.

Yhteistyö lähti liikkeelle viime syksynä, jolloin Louhivuori nousi Black Devilsin kanssa lavalle Haminan Hurriganes-illassa. Kokemus oli molemmille osapuolille sen verran mukava, että yhtye pyysi kitaristia levyn yhdelle biisille.

Louhivuori äänitti kitaraosuutensa Espoossa omassa studiossaan, jossa hän myös miksasi Black Devilsin levyn ”Rockin´ like Hurriganes”.

Louhivuori oli Hurriganes-kitaristina vuosina 1981–83. Mieleen on jäänyt erityisesti starttivaihe, jolloin hän nousi kuvainnollisesti kovalla vauhdilla ja voimalla eteenpäin menevään junaan.

Toinen mieliinpainuva ajanjakso Hurriganes-vuosina oli loppuvaihe, jolloin bändissä oli kaksi kitaristia, hän ja Ile Kallio.

– Suoralla perusrockilla on aina ollut uskollinen kannattajakuntansa Suomessa, hän miettii syyksi, minkä takia Hurriganesin musiikki puree yhä.

Louhivuori on ollut kiireinen viime päivinä. Tämän viikon perjantaina hän julkaisi Hearthill-yhtyeestä tutun Jussi Sydänmäen kanssa albumin ”Liekkikuu”.

Black Devils-yhtyeenJP Kakkola kertoo, että Hurriganes-musiikki on ehdottomasti ajatonta.

– Olimme alakoululaisille pitämässä taannoin luentoa ja soitimme heille Hurriganesia, niin lapset olivat todella täpinöissään. Ja näinhän se on, että ei se mitä tekee, vaan miten tekee. Hurriganes on ilmiselvästi vähän sama asia Suomessa kun Beatles maailmalla, hän miettii Hurriganesin suosiota.

– Nytkin 20-vuotis/levyjulkkaribileissä olivat tuvat Lappeenrannassa ja Imatralla aivan täynnä. Ja ympäri Suomea oli jengiä saapunut paikalle. Kaukaisimmat Oulusta ja jopa Kiirunasta Pohjois-Ruotsista. Uskomatonta! Kakkola hehkuttaa.

Hurriganesin Black Devilsin jäsenet löysivät hyvin nuorina isien levyvarastoja tonkimalla.

– Muistan, kun näin ensimmäisen kerran Hurriganesin VHS-videon, niin pikkupoika ajatteli, ettei tollasia ukkoja voi edes olla olemassa. Täysin häkellyttävää! Pikkuhiljaa aloimme saada keikkoja ja tajusimme, että yleisö menee ihan sekaisin Hurriganes-musasta.

– Viisi vuotta bändimme perustamisesta olimme jo Helsingin Tavastialla soittamassa. Ja 10-vuotisbileissä oli jo Remu vieraanamme. Remu antoi meille viestin, että jatkakaa perintöä, kun teistä on siihen. Ja Remu on monta kertaa sen jälkeenkin ollut bändimme vieraana esiintymässä. Ja se Remun asenne, se on jotain niin poikkeuksellista. Täysillä tai sitten ei ollenkaan.

Written by:

Heikki Kemppainen

Ota yhteyttä
Autoihinvaraosat.fi