Etelä-Karjalan urheilumarkkinat jaetaan uusiksi? – Stadium ja XXL tulevat Lappeenrantaan

Uudet ketjut ovat kuluttajille hyvä asia, valikoimat paranevat ja laajenevat, kauppias Arto Martinmäki Lappeenrannan Intersportista ennakoi.

Heikki Kemppainen

Netissä oli kolmisen vuotta sitten mielenkiintoinen keskustelu Lappeenrannan urheilukaupoista Suomi24-palstalla:

– Kävin muutama viikko sitten Lappeenrannassa. Lappeenrannassa ei ole isoja liikkeitä esim. Stadium ja Budget ollenkaan..miksei? Tilaako porukka kaikki tavaransa netin kautta vai miten?

– Lappeenrannan urheiluliikkeitten tarjonta esim. lenkkikenkien osalta todella alhaisella tasolla , kokoja vähän, malleja vähän sekä myyjien asiantuntemus vähäistä, nimimerkki Kop kop harmitteli.

– Valikoima täällä on todella surkea urheiluvaatteissa. Hinnat urheilukaupoissa on törkeitä ja kokoja huonosti tarjolla.

Mutta nyt tilanne on muuttumassa merkittävästi.

Ruotsalainen urheiluvälineliike Stadium tulee IsoKristiinaan entisen Anttilan alakertaan. Ketju avaa myös outlet-myymälän Lappeenrannan Myllymäkeen toukokuussa.

Norjalainen urheilukauppaketju XXL on tulossa puolestaan Lappeenrannan Myllymäkeen.

Myllymäessä on myös Budget Sport Outlet Lappeenranta.

Lappeenrannan Intersportin kauppias Arto Martinmäki uskoo, että uudet liikkeet saattavat vaikuttaa urheiluliikkeiden yleiseen hintatasoon, mutta yleisten trendituotteiden, kuten lenkkareiden, hintatasoon hän ei usko niiden vaikuttavan.

– Meidän vahvuuksiamme kilpailutilanteessa ovat parhaat merkit ja uutuudet, joita ei ole kaikilla, ja palvelu.

Martinmäen näkemys on, että uudet liikkeet laskevat varmasti venäläisten varaan. Mutta kyllä lähes jokainen eteläkarjalainen myös niissä käväisee.

– Ne ovat kuin luokan uusi oppilas, joka kiinnostaa kaikkia, Martinmäki vertaa.

UK Koskimiehen myymäläpäällikkö Juha Karhumäki Lappeenrannasta uskoo, että uusien urheiluliikkeiden tullessa Lappeenrantaan Etelä-Karjalan vapaa-ajanmarkkinat jaetaan ainakin osittain nyt uusiksi.

– Uudet ketjut eivät tule tänne häviämään, hän luonnehtii tulevaa kilpailua.

Hän ennakoi, että liikkeiden vaikutus näkyy varmasti aina Ruokolahdelle ja Luumäelle asti.

– Pienet erikoisliikkeet tulevat olemaan hankaluuksissa, mikäli eivät ole erikoistuneet johonkin ”speciaaliin”. Urheiluliikkeistä pärjäävät todennäköisesti ne, jotka eivät ole ainoastaan ja vain yhden kuningasidean varassa, vaan pystyvät muuntautumaan ja tarvittaessa suuntaamaan toimintaansa uudelleen sekä tukeutumaan omiin todellisiin vahvuuksiinsa.

Hän arvioi, että jokainen liike joutuu miettimään uudestaan omaa toimintaansa ja keskittymään ydinosaamiseensa.

UK Koskimiehellä on 46 vuoden kokemus erikoisliikkeenä toiminnasta. Lappeenrannan liikkeen valikoimissa on myös muuta kuin urheiluvälineitä, kuten kodin piha- ja puutarhavälineitä, veneitä, koneita, moottoripyöriä, mönkijöitä sekä niiden varaosapalvelu.

– Vahvuuksiamme ovat valikoimien laajuus, jotka poikkeavat useimmiten ketjuvalikoimista sekä ammattitaitoinen henkilökunta, palvelu ja sen laatu.

Uudet ketjut aiheuttavat Lappeenrantaan varmasti hintakilpailua, jossa liikkeet joutuvat seuramaan hinnoittelun kehittymistä

– Olemalla markkinoiden halvin ei välttämättä selviä kilpailusta aina voittajana.

Hänen mukaansa muita ratkaisevia tekijöitä voivat olla muun muassa jälkimarkkinointi, välinehuolto ja tuotteiden satavuus sekä asiakastarpeiden kuuntelu.

Written by:

Heikki Kemppainen

Ota yhteyttä
 

Kuntavaalit järjestetään
9. huhtikuuta 2017

 

Tärkeät päivät:

 

1. Ehdokasasettelu vahvistetaan torstaina 9.3.

2. Ennakkoäänestys kotimaassa 29.3.-4.4.

3. Vaalipäivä sunnuntai 9.4.

 

  KATSO VAALIKONEEMME

 

Autoihinvaraosat.fi