Kaupunkikehitysjohtaja esittää keskimmäistä koulua vanhalle paikalle – lisätilaa otetaan viereiseltä tontilta

Mansikkalan vanha koulu.

Heikki Kemppainen

Imatran kaupunkikehityslautakunta käsittelee keskimmäisen koulun sijaintia tiistaina 24. tammikuuta.

Kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikäs esittää, että keskimmäinen koulukeskus sijoitettaisiin Koulukadun, Karjaportinkadun, Ruokosuonkadun ja Tainionkoskentien väliselle korttelialueelle, jonka pohjoisosassa sijaitsee käytöstä poistettu Mansikkalan koulu. Korttelin eteläosa on rakentamaton lukuun ottamatta Ruokosuonkadun ja Tainionkoskentien kulmassa olevaa yksityisomisteista tonttia, jolla on 1950-luvulla rakennettu myymälärakennus. Siinä toimii tällä hetkellä kirpputori.

Alue on kokonaisuudessaan yleiskaavan mukaista julkisten palvelujen ja hallinnon aluetta. Alue on asemakaavassa osoitettu pääosin opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueeksi ja yleisten rakennusten korttelialueeksi.

Yksityisen omistaman tontin ottaminen koulukäyttöön vaatii asemakaavamuutoksen.

Paikkaa perustellaan esityksessä sillä, että alue on sijaintinsa puolesta hyvä. Lähellä sijaitsevat uimahalli ja urheilutalo sekä kulttuuritalo ja kirjasto.

Ympäristöön tullaan kaavoittamaan lisää asumista. Muun muassa Pässiniemeen on yleiskaavassa varattu alueita kerrostaloille ja kauppakeskus Mansikkapaikan vieressä on muutama rakentamaton kerrostalotontti.

Written by:

Ota yhteyttä
Autoihinvaraosat.fi