Piilota X Palauta

Laulajalegenda tarjoilee harvinaista herkkua - Leonard Cohenin taidenäyttely ensimmäistä kertaa Suomeen

Viihde Kommentoi

Kesän lopussa nähdään aivan poikkeuksellinen näyttely, kun kanadalaisen laulaja-supertähden Leonard Cohenin kuvataidetyöt tuodaan näytille. Kirjailijana, runoilijana ja muusikkona maailmantähdeksi nousseen Cohenin kuvataidenäyttely avataan elokuun 30. päivänä Porvoon Taidetehtaalla. Cohen esiintyy Helsingissä pari päivää myöhemmin, 2. syyskuuta. Taidetehtaan näyttelyllä odotetaankin olevan imua.

Cohenin kuvataidetöitä ei ole koskaan aikaisemmin ollut näytillä Suomessa, ja Pohjolassakin ne ovat olleet esillä aikaisemmin vain Oslossa.

– Tämä on mahtava juttu! Leonard Cohen on tunnettu lähinnä musiikistaan ja kirjallisuudestaan, mutta hänen kuvataidettaan on harvemmin esillä. Taiteen yleisnerona hänen kuvataidetyönsä ovat kuitenkin todella korkealaatuisia ja yhtä mielenkiintoisia kuin hänen musiikkinsa ja sanoituksensa. Olen erittäin innostunut näyttelyn johdosta, Hanna Kaarina Syrjäläinen Galleria Hanna Kaarinasta iloitsee.

Leonard Cohen

Syntynyt 21.9.1934 Kanadassa

Taitelijanura: Runoilija, lauluntekijä, sanoittaja, muusikko

Musiikkityyli: Folkrock, pop ja rock

Nimetty USA:n Rock and Rollin Hall of Fameen

 

Cohenin omakuvat ovat yksinkertaisia, mutta ilmeikkäitä.”

 

Cohenin runoissa ja sanoituksissa toistuvat teemat kuten ihmissuhteet, seksuaalisuus, ihmisen yksinäisyys sekä uskonnollisuudesta kumpuavat seikat. Musiikissa tyyli ulottuu laajalla skaalalla folkmusiikista popiin ja rockiin. Kuvataiteessa Cohen kuvaa puolestaan mielellään ihmisiä ja esineitä, käsitellen samoja asioita kuin musiikkisanoituksissaan.

Omaksi mielenkiintoiseksi joukoksi erottuvat Cohenin omakuvat, jossa taiteilija kuvaa yksinkertaisesti, mutta ilmeikkäästi itseään. Näyttely käsittää 55 teosta, joista uusimmat ovat aivan viime vuosilta.

– Näyttely on melko laaja, joten se piti saada johonkin isoon ja hienoon tilaan esille. Porvoon Taidetehdas sopii tähän loistavasti. Uskon, että näyttely kiinnostaa niin paljon, että sitä tullaan katsomaan vähän kauempaakin. Tavoitteena on rikkoa 10 000 kävijän raja, Syrjäläinen kertoo.

 

Vielä ei tiedetä nähdäänkö itse mestari avajaisissa.”

 

Näyttely avataan Cohenin hengessä musiikkituokiolla, jossa Leonard Cohenin poika Adam Cohen esiintyy. Itse artistin läsnäolosta ei ole takeita, mutta toivonpilkahdus elää kuitenkin.

– Leonard Cohenilla ei ole läsnäolovelvoitetta avajaisissa. Hänen pitäisi kuitenkin jo silloin olla Suomessa, joten eihän sitä koskaan tiedä, mitä mestarin mieleen juolahtaa. Hänen poikansa Adam esiintyy joka tapauksessa avajaisissa, Syrjäläinen selvittää.

toimitus

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.